fbpx

Tinctură de propolis Bio Nera Plant, 200ml.

Antibacterian. Antibiotic. Cicatrizant.

108.40 lei

Cod Produs: LP193 Categorii: , ,
Distribuie:

Recomandări principale

Tinctură de propolis Bio Nera Plant, 200ml.

Intern:

 • Imunitate scăzută.
 • Demineralizare.
 • Tumori.
 • Hipercolesterolemie; Diabet.
 • Boli infecto-contagioase cu stări febrile.
 • Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară.
 • Infecţii ale căilor urinare.
 • Migrenă, nevralgie.

Extern:

 • Plăgi post-operatorii.
 • Ulcer varicos.
 • Hemoroizi; Arsuri, degerături, furuncule.
 • Afecţiuni ale cavităţii bucale.

Beneficii și acțiuni

Produs natural obţinut prin macerarea propolisului în soluţie hidroalcoolică.

Crește capacitatea de apărare a organismului.
Remineralizează.
Oferă protecție în radioterapie și chimioterapie.
Detoxifică organismul.
Ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.
Are efect antialergic, antiviral, antibacterian, antitumoral.
Cicatrizează.
Contribuie la scăderea glicemiei, a grăsimilor și a colesterolului.

Ingrediente și ambalare

Propolis – 30%, alcool etilic 70%v/v.

Mod de prezentare: recipient de sticlă violet cu picurător, a 200ml.

Informații suplimentare

Valenţele terapeutice ale propolisului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri (de exemplu, în Egiptul antic, de sacerdoţii care stăpâneau medicina, chimia şi arta mumificării). În medicina populară este folosit de multă vreme ca adjuvant în diferite afecţiuni. În ultimul timp şi institutele ştiinţifice s-au ocupat cu determinarea compoziţiei chimice a propolisului şi a efectelor sale terapeutice.

Propolisul este un produs apicol primar cu compoziţie complexă, provenind din culegerea de pe mugurii arborilor şi prelucrarea de către albine a unor substanţe răşinoase, aromate, plastifiante, la care se adaugă secreţii glandulare, ceară etc.

Propolisul reprezintă o substanţă bioactivă deosebit de valoroasă, cu rol biostimulator şi bioregulator, acţionând în special la nivelul nucleilor hipotalamici.

Activitatea antimicrobiană s-a analizat pe culturi de diferite microorganisme (streptococi, stafilococi, Salmonella, Proteus, bacili, Saccharomyces cereus, Mycobacterium phlei, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans etc.). S-a testat sensibilitatea a 80 de microorganisme. Dacă este supus liofilizării, propolisul păstrează antibioticul. Propolisul are puternice efecte bactericide şi bacteriostatice.

Şi efectul antiviral a fost demonstrat în lucrări ştiinţifice de specialitate. Datorită flavonoizilor şi, probabil, a fitoecdisonelor, propolisul are şi acţiune antioxidantă. De asemenea, efectele sale anestezice sunt excepţionale: de 3,5 ori mai mari decât ale cocainei şi de 5,2 ori mai mari decât ale novocainei.

Prin însuşirile sale antibacteriene, antibiotice şi cicatrizante, precum şi prin acţiunea imunologică şi antiseptică, propolisul se foloseşte ca adjuvant în diferite afecţiuni.

Propolisul nu are efecte secundare decât în cazul persoanelor alergice. Folosirea îndelungată a extractului de propolis nu duce la disbacterioză, ceea ce are o mare importanţă practică.

Mod de utilizare

Intern

Câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, fie pe o bucățică de pâine, fie încorporată în miere de albine, fie diluată în minimum 50 ml lapte călduț.
Cura durează minimum 3-4 săptămâni.

Extern
Comprese, aplicații topice; soluție diluată în apă fiartă și răcită în proporție de 1:5 pentru spălături și gargarisme.

Atenționări

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Acest produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.