fbpx

Miere polifloră cu valoare terapeutică, 500g.

Numită adesea mierea-vie, este un produs al stupului considerat aliment de mare valoare, bogat în zaharuri direct asimilabile alături de care se mai gasesc: vitamine, enzime, săruri minerale, acizi organici, aminoacizi.

20.00 lei

Disponibilitate:

Stoc epuizat

Distribuie:

Recomandări principale

Miere polifloră cu valoare terapeutică, 500g are multiple recomandări:

  • pentru creșterea rezistenței organismului împotriva bolilor prin stimularea sistemului imunitar, în special împotriva infecțiilor.
  • afectiuni digestive: gastrită, duodenită, ulcer gastroduodenal, boli hepatice și ale căilor biliare
  • îmbunătățirea activității inimii și a ficatului
  • afecțiuni cardiace și vasculare: ateroscleroză, hipercolesterolemie, insuficiență cardiacă
  • refacere în caz de oboseală fizică și psihică
  • consumul regulat de miere polifloră poate preveni problemele de demineralizare ale oaselor
  • în locul zahărului rafinat, deoarece structura zaharurilor, alături de bagajul enzimatic conferă alt raspuns insulinic al organismului
  • în boli de nutriție: malnutriție, denutriție, anemie

Beneficii și acțiuni

Datorită compoziției complexe de elemente ( vitamine, minerale, enzime, acizi organici, aminoacizi, zaharuri) care acționează sinergic, mierea intervine în procesul de apărare al organismului împotriva bolilor cardiovasculare, aterosclerozei, bolilor hepatice, afecțiunilor digestive (de ex. constipația), bolilor respiratorii, osoase, simptomelor menopauzei, cancerului, îmbătrânirii precoce, ajută la creșterea și dezvoltarea normală a copiilor, previne sau completează deficiențele de minerale, vitamine, aminoacizi etc.
Este un aliment și un energizant de cea mai înaltă calitate.

Ingrediente și ambalare

Produs apicol natural.
Produse apicole (100%): miere polifloră.
Ambalat în borcan de sticlă.

Informații suplimentare

Mierea polifloră este produsă de albine din nectarul cules de la plante diferite, care înfloresc de obicei primăvara.
Așa se explică și compoziția sa extrem de bogată în diverse minerale, vitamine și principii active pe care plantele diverse le transmit prin albine mierii și prin miere, nouă celor care o savurăm. Se mai numeste  si „miere din flori de deal” și este considerată o miere completă, recomandându-se în majoritatea afecțiunilor. O miere poliflora specială este cea obținută în zona de munte.
Culoarea și aroma variază în funcție de tipul de floare predominant.
Mierea cristalizează în timp, dar își păstrează calitățile.
Procesul de cristalizare este un indicator al faptului că mierea este naturală. Dacă o preferi lichidă, se poate lichefia în baie de apă, maximum 40 de grade Celsius pentru a evita degradarea enzimelor.

Mod de utilizare

INTERN: 1-2 lingurițe de miere pe zi pe stomacul gol sau în funcție de nevoi, ca îndulcitor în locul zahărului rafinat.
EXTERN: la sfatul medicului, poate fi utilizată pentru escare, abcese fistulizate, alte tipuri de plăgi cu lipsă de piele sau de țesut subcutanat. Se folosește miere curată, fluidă, care se aplica pe întreaga rană.

Atenționări

Contraindicată persoanelor alergice la produsele apicole sau cu intoleranță la elementele constituente ale acestor produse.
Se impune sfatul medicului în cazul persoanelor DIABETICE, cu alte tipuri de afecțiuni sau în cazul sugarilor!