fbpx

Apifito-tonic, nr.01 Alvarium, 400g.

Ajută la creșterea și menținerea capacității de autoapărare a organismului, întărind imunitatea și refăcând rapid organismul.

 

140.00 lei

Distribuie:

Recomandări principale

Apifito-tonic, nr.01 Alvarium, 400g.

Produsul poate fi folosit pentru întreaga FAMILIE, atât de ADULȚI, cât și de COPII, iar principalele recomadări sunt pentru:

 • întărirea sistemului imunitar.
 • protecție împotriva virozelor și infecțiilor.
 • contracararea oboselii cronice și a stresului.
 • nevroze, depresii, neuroastenii.
 • concentrare și memorie.
 • modulator al nivelului colesterolului și trigliceridelor.

Beneficii și acțiuni

 • Acest amestec unic de produse naturale are acțiune de stimulare antibacteriană, antivirală, antifungică și antiinflamatoare.
 • De asemenea, aria de acține este și antioxidantă, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, radioprotectoare, dar și adjuvant în chimioterapie.
 • Stimulează regenerarea celulară a țesuturilor și a sângelui, este modulator al nivelului colesterolului si al trigliceridelor.
 • Ajută la creșterea și menținerea capacității de autoapărare a organismului.
 • Protejează celulele împotriva stresului oxidativ și contribuie la o refacere a organismului în general, după efort fizic sau intelectual intens.

Ingrediente și ambalare

Ingrediente:
Produse apicole (87%): miere, polen crud, propolis, lăptișor de matcă crud; pulberi de plante (13%): fructe de cătină (Hippophae rhamnoides), fructe de Armurariu (Silybum marianum), Chaga (Inonotus obliquus).

Mod de prezentare: recipient de sticlă violetă specială, 400g.

Informații suplimentare

Produsele apifitoterapeutice se obțin respectând principii din medicină tradițională, combinând produsele stupului (“api”) cu plantele (“fito”).
Mai bine de 10 ani s-a dezvoltat o tehnologie de mixare a ingredientelor, care duce la o creștere a proprietăților de bioactivitate și bioasimilabilitate ale elementelor constituente ale Tonicelor Apicole, în comparație cu materiile prime apicole de bază, rezultând astfel produse cu beneficii superioare față de fiecare ingredient luat individual.
Dacă ar fi să enumerăm toate beneficiile asupra sănătății pe care le are fiecare dintre minunatele produse ale stupului precum și plantele speciale ale acestui produs ne-am întinde pe multe pagini, așa că prezentăm mai jos doar o parte dintre ele.
LĂPTIȘORUL DE MATCĂ
În medicina umană pentru lăptișorul de matcă s-au constatat multiple acţiuni benefice:

 • pediatrie- pentru prematuri sau nou-născuţi cu deficienţe nutriţionale, îmbunătăţirea stării generale, creşterea în greutate, a poftei de mâncare, a concentraţiei de celule sanguine roşii şi de hemoglobină.
 • geriatrie – îmbunătăţirea stării generale, ameliorarea stării de slăbiciune a persoanelor în vârstă, ameliorarea problemelor menopauzei.
 • util împotriva stenocardiei şi post-infarct, arterioscleroză şi ateroscleroză, hiper şi hipotensiune, în afecţiuni cardiace şi ale circulaţiei sanguine.
 • în tratarea afecţiunilor respiratorii și împotriva astmului.
 • în tratamentul afecţiunilor oculare, de ex. în blefarite, conjunctivite, arsuri corneale, deficienţe de circulaţie sanguină la nivel ocular.
 • acţiune biostimulatoare, îmbunătăţeşte performanţa fizică a oamenilor şi rezistenţa la hipoxie.
 • îmbunătăţeşte memoria, are acţiune de activare neurovegetativă. Funcţia de activare neurovegetativă, utilă în tratamentul diabetului, a cancerului.
 • în tratamentul ulcerelor gastrice şi/sau gastro-duodenale, îmbunătăţeşte regenerarea tegumentelor.
 • în tratamentul afecţiunilor  reumatismale degenerative.
 • în tratamentul negilor, acneei, ulcerelor, seboreei, neurodermitelor.
 • în tratamentul disfuncţiilor renale.

POLENUL
Denumit de literatura de specialitate şi în medicina tradiţională drept “alimentul minune”, datorită valorii biologice ridicate, polenul conţine toţi aminoacizii esenţiali. La aceștia se adaugǎ echipamentul enzimatic deosebit de bogat, alcǎtuit din aproximativ 100 enzime (oxidoreductaze, hidrolaze, transferaze, izomeraze, lipaze).
De asemenea, complexul de vitamine şi de pigmenţi flavonoidici şi carotenoidici conţinuţi conferǎ acestuia o activitate biologicǎ ridicatǎ.
Datoritǎ poleninei conţinute, consumul de polen de albine stimuleazǎ peristaltismul tubului digestiv.

Alte beneficii ale polenului:

 • acţiune regenerativă în geriatrie.
 • permite recuperarea copiilor subdezvoltaţi.
 • previne oboseala.
 • ameliorează irigarea creierului.
 • ameliorează randamentul efortului intelectual, regularizează somnul tulburat.
 • util in dereglările hormonale atât la bărbaţi cât şi la femei.
 • măreşte acuitatea vizuală.
 • ajutor important pentru bolnavii de prostată.

MIEREA
Mierea este produsul cel mai cunoscut al albinelor. Ea este indicată nu numai în caz de îmbolnăvire, ci și profilactic. Compoziția mierii și proprietățile sale farmacologice oferă organismului o rezistență deosebită împotriva bolilor prin creșterea și stimularea sistemului imunitar, în special împotriva infecțiilor și bolilor imune sau autoimune.
Datorită compoziției complexe ( vitamine, minerale, enzime, acizi organici, aminoacizi, zaharuri) de elemente care acționează sinergic, mierea intervine în procesul de apărare al organismului împotriva bolilor cardiovasculare, aterosclerozei, bolilor hepatice, afecțiunilor digestive (de ex constipația), bolilor respiratorii, osoase, simptomelor menopauzei, cancerului, îmbătrânirii precoce, ajută la creșterea și dezvoltarea normală a copiilor, previne sau completează deficiențele de minerale, vitamine, aminoacizi etc.
Este un aliment și un energizant foarte bun.

PROPOLISUL
Propolisul a fost studiat ca intermediar pentru obţinerea de produse destinate ca adjuvante în unele tratamente precum:

 • în afecţiunile dentare şi igiena orală, pentru reducerea formării tartrului, reducerea încărcăturii bacteriene bucale, în periodontite, pentru accelerarea vindecării inflamaţiilor şi rănilor, în ulcere aftoase.
 • ca adjuvant în tratamentul herpesului genital, sub formă de unguente.
 • ca adjuvant în procedeele iontoforetice de ameliorare a reumatismelor de diferite etiologii.
 • drept antiseptic (antibacterian şi antiparazitar) în afecţiuni ale tubului digestiv, inclusiv ulcere gastrointestinale cauzate de către Helicobacter pylori.
 • drept adjuvant în tratamentul distrugerilor determinate de herpesul corneal.
 • drept adjuvant în tratamentul răcelilor şi congestiilor nazale.

În general sunt acceptate următoarele efecte generale ale propolisului: antibacterian, antifungic, antihiperglicemic, antiinflamator, antioxidant, antispasmodic, anticoagulant, în afecţiunile gastro-intestinale, vasorelaxant, imunostimulator şi imunoregulator, hepatoprotector, în osteoporoză, în psoriazis, infecţii ale tractului respirator, afecţiunile tiroidei, colită ulcerativă..

CĂTINA
Fructele de cătină conţin de 10 ori mai mult caroten decât morcovul şi o cantitate mare de vitamina C. Fructul plantei are o mare importanţă pentru medicina umană şi veterinară.
Tonifiant general, acţiune puternic antiscorbutică, astringent, vermifug, bactericid. Recomandat in tratarea următoarelor afecţiuni: avitaminoze, diaree, reumatism, urticarie, stări alergice, maladii neuroendocrine, anemii, boli de ficat, boli circulatorii şi astenie de primăvară.
Datorită proprietăţilor bactericide, se recomandă îndeosebi în infecţiile gastrointestinale şi dermice. Se foloseşte cu rezultate bune în geriatrie şi chiar oncologie.

ARMURARIUL
Armurariul este un adevărat remediu hepatobiliar. Este indicat ca antihepatotoxic și protector al hepatocitelor și membranelor acestora, în tratamentul inflamațiilor hepatice, în ciroză hepatică și diverse hepatite cu tulburări funcționale care au apărut în urma intoxicației. Poate fi utilizat în scop profilactic pentru protecția celulelor hepatice.

CHAGA
Un element de noutate și unicitate în compozițiile apicole o reprezintă utilizarea unei ciuperci – Chaga, ce creşte în mod obişnuit  în regiunile nordice (originară din Siberia), pe scoarţele copacilor (mesteceni, anini, fagi). În scop medicinal, se utilizează chaga ce creşte pe mesteceni.
Acest tip de iască s-a folosit în medicina tradiţională est-europeană încă din secolul XVI, ca remediu natural pentru gastrită şi ulcer. În prezent, Chaga se folosește adesea pentru combaterea hipertensiunii şi infecţiilor virale, pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular şi pentru proprietăţile sale anticancerigene.
Oamenii din Siberia consumă ceai din Chaga în loc de ceai negru sau cafea. S-a remarcat că în această zonă rata cancerului este mai scazută decât în regiunile vecine. De asemenea, bolile de stomac sunt aproape inexistente, iar speranţa de viaţă este foarte mare. Din cele mai vechi timpuri ciuperca Chaga  a fost folosită sub formă de infunzie de către vânători şi pădurari. Are miros şi gust amar.
Ciuperca Chaga se remarcă prin conţinutul său bogat de minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, zinc, sodiu, siliciu), fibre, acizi organici mai ales acid oxalic, compuşi steroizi, polizaharide, celuloză, lignină, fenoli şi acizi triterpenici.
Literatura de specialitate atestă acțiunea benefică asupra sistemului respirator și cardiac. De asemenea prezintă proprietăți antioxidante si imunomodulatorii.
În prezent. Chaga este folosită în scop medicinal pentru că s-a demonstrat în urma studiilor făcute de cercetători că ajută în vindecarea bolilor maligne, pulmonare, cardiovasculare, în tratamentul infecţiilor virale şi afecţiunilor gastrointestinale (colita, ulcer gastric, gastrită cu aciditate scazută, dischinezie biliară şi intestinală, ulcer duodenal).
De asemenea, are efect bun în reglarea metabolismului, consolidarea sistemului imunitar, prevenirea bolilor de inimă, reglarea sistemului respirator, tratarea bolilor de ficat şi splină.

Sticla violetă în care este ambalat conținutul acestui produs încorporează o tehnologie de ultimă generație, ce acționează ca un filtru natural al luminii, ce permite pătrunderea doar a luminii violete de o anumită lungime de undă, cu proprietăți benefice sporite în păstrarea pe termen lung a produsului,

Mod de utilizare

INTERN:
În regim obișnuit de viață: între 5 și 15 g / zi.
În regim de suprasolicitare fizică sau psihică: între 15 și 30 g / zi.
Pentru femei însărcinate, copii și persoane cu probleme de sănătate: la sfatul medicului.

1 linguriță ”rasă” conține aproximativ 5g de produs.

Condiții de păstrare.
Între 18-25ºC, bine închis. După deschidere, se păstrează la frigider și se consumă în maxim 30 de zile!

Atenționări

Contraindicat persoanelor alergice la produsele apicole, cu intoleranță la fructoza sau hipersensibilitate la oricare dintre celalalte ingrediente ale produsului.
Acest produs nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănatos.
A nu se depași doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.